Η ΣΤ΄ΤΑΞΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

Η ΣΤ΄ΤΑΞΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

Στο σχολείο μας εγκαινιάζεται φέτος μια νέα δράση.  Ο θεσμός της «Υιοθεσίας» των μαθητών της Α΄ τάξης από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Μέσω της υιοθεσίας στοχεύεται η εύκολη προσαρμογή και ένταξη των μικρών μαθητών στη σχολική κοινότητα, η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ όλων των μαθητών, η καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων, της ενσυναίσθησης και της υπευθυνότητας.

Πώς γίνεται

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα πρωτάκια μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με χαρούμενη διάθεση και μια έκπληξη. Έκπληξη τους επιφυλάσσουν και οι μικροί μαθητές. Κάθε Πρωτάκι του σχολείου, «υιοθετείται» από ένα Εκτάκι, που αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί  και να το προσέχει  όλη τη χρονιά. Το Πρωτάκι έτσι θα γνωρίζει ότι έχει έναν μεγαλύτερο φίλο μέσα στο σχολείο και πως μπορεί να απευθυνθεί και σε κάποιον άλλον εκτός των δασκάλων του σχολείου οτιδήποτε το απασχολεί. Τα Εκτάκια προσέχουν τα παιδιά τους με μεγάλη υπευθυνότητα.

Γιατί γίνεται

Οι μικροί μαθητές νιώθουν περισσότερη ασφάλεια στο νέο περιβάλλον και αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών.Οι μεγαλύτεροι μαθητές μαθαίνουν στην ανάληψη ευθυνών και νιώθουν την ικανοποίηση της προσφοράς.

Καλωσορίζουμε τα Πρωτάκια μας και ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες. 

                 Οι δασκάλες των τμημάτων

                        Α1, Α2, ΣΤ1, ΣΤ2

 ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

                                                               ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ  ΕΛΕΝΑ    ΛΑΦΑΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ

                                                               

                                                            

Υ.Γ. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και σχετικό υλικό στην ιστοσελίδα από την υλοποίηση της δράσης