ΔΡΑΣΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ Α1-ΣΤ2 ΤΑΞΕΙΣ

ΔΡΑΣΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ Α1-ΣΤ2 ΤΑΞΕΙΣ

           Στο σχολείο μας εγκαινιάστηκε φέτος μια νέα δράση. Ο θεσμός της «υιοθεσίας» των μαθητών της Α΄ τάξης από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Μέσω της υιοθεσίας στοχεύεται η εύκολη προσαρμογή και ένταξη των μικρών μαθητών στη σχολική κοινότητα, η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ όλων των μαθητών, η καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων, της ενσυναίσθησης και της υπευθυνότητας.

        Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης υποδέχτηκαν τα πρωτάκια μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με χαρούμενη διάθεση και μια έκπληξη. Έκπληξη τους επεφύλαξαν και οι μικροί μαθητές. Κάθε πρωτάκι του σχολείου, «υιοθετήθηκε» από ένα εκτάκι, που ανέλαβε να το βοηθάει, να το καθοδηγεί και να το προσέχει όλη τη χρονιά. Το πρωτάκι έτσι γνωρίζει ότι έχει έναν μεγαλύτερο φίλο μέσα στο σχολείο και μπορεί να απευθυνθεί και σε κάποιον άλλον εκτός των δασκάλων του σχολείου για οτιδήποτε το απασχολεί. Τα Εκτάκια προσέχουν τα παιδιά τους αναπτύσσοντας μεγάλη υπευθυνότητα, χαρακτηριστικό που θα τα βοηθήσει και στο μέλλον.

            Δείγμα της δράσης που αφορά τους/τις μαθητές/τριες των Α1 και ΣΤ2 τάξεων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για τη δράση είναι οι κες ΓΚΟΛΤΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΑ.