ΟΙ ΣΚΑΤΖΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ "ΣΚΑΤΖΟΦΙΛΟΙ"

ΟΙ ΣΚΑΤΖΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ "ΣΚΑΤΖΟΦΙΛΟΙ"

                 Πολλοί/ές μαθητές/τριες έρχονται και διαμαρτύρονται "Κυρία, ο τάδε με είπε έτσι, ο τάδε με είπε αλλιώς...". Προκειμένου να μην επεκταθεί το φαινόμενο και να μην οδηγήσει σε παγιωμένες έχθρες, οι μαθητές στο Ολοήμερο πρόγραμμα δημιούργησε  μια χειροτεχνία η οποία επιχειρεί να καθοδηγήσει τα παιδιά ότι σε κάνει να νιώθεις πολύ πιο ωραία το να λες και να δέχεσαι γλυκιές κουβεντούλες παρά ανόητα πειράγματα που πληγώνουν.

             Όλοι/ες οι μαθητές/τριες έφτιαξαν από ένα σκαντζοχοιρακι με πολύχρωμα αγκαθάκια. Αλλά επειδή τα αγκαθάκια πληγώνουν, όπως και οι λέξεις, αποφάσισαν να μεταμορφώσουν τα αγκαθάκια γράφοντας πάνω τους γλυκιές κουβεντούλες! Κάθε παιδί τράβηξε 6 τυχαία ονόματα άλλων παιδιών της τάξης (ώστε όλοι να πάνε σε όλους και όχι μόνο σε φίλους τους) και ζήτησε και έλαβε μόνο θετικά σχόλια. «Τι με κάνει να ξεχωρίζω;» «Πού νομίζεις ότι είμαι καλός»; «Τι σου αρέσει επάνω μου;» Μερικές ερωτήσεις για παιδιά που δυσκολεύονται να βρουν ζεστές κουβέντες.

             Εννοείται ότι στο τέλος, όλοι/ες ήθελαν να σηκωθούν να παρουσιάσουν τα θετικά σχόλια που τους έγραψαν οι υπόλοιποι! Τα διάβασαν στην τάξη κι έλαμψαν από χαρά!  Κι έτσι τα αγκαθάκια των σκαντζόχοιρων, αντί να μας πληγώσουν, βρήκαν μόνο φίλους/ες, κι έτσι οι σκαντζοχοιροι έγιναν σκαντζό-φιλοι! Δείγμα από τη δράση μπορείτε να δείτε  ΕΔΩΥπεύθυνη για τη δράση είναι η εκαπιδευτικός ΜΑΝΤΟΥ ΕΦΗ.