ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

      Η εκπαιδευτικός Αγγλικών του σχολείου μας κα ΕΙΡΗΝΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ χρησιμοποιώντας διδακτικά εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή μας προχώρησε στην εναλλακτική προσαρμογή διδακτικού υλικού που συνδέεται με το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του μαθήματος στην Γ΄ και την Ε΄ τάξη και παρουσιάζεται  παρακάτω.

     Το υλικό που συμπεριλαμβάνεται στις παρουσιάσεις που βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους και στα συγκεκριμένα μαθησιακά εργαλεία είναι αυθεντικό. Έχει γραφτεί και δημιουργηθεί για να καλύψει τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών του σχολείου μας. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διδακτικής πρακτικής με τους μαθητές της Γ’ τάξης όπως και της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού.

     Η διαφοροποίηση της διδασκαλίας και κατ’ επέκταση του διδακτικού υλικού με εναλλακτικές τεχνικές βοηθάνε μαθητές όλων των ηλικιών να «μάθουν» ο καθένας με τον δικό του τρόπο και ρυθμό. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο τίτλος “I learn it my way! Fun is my name”. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν ορθογραφία και λεξιλόγιο μέσα από τις ίδιες τις κατασκευές τους. Βιώνουν τους ήχους της αγγλικής γλώσσας ζωγραφίζοντας και τραγουδώντας. Η διασκέδαση στη μάθηση ωστόσο, αποτελεί προνόμιο μικρών και μεγάλων και έτσι τους κανόνες της γραμματικής τους κάναμε μουσική και στιχάκια. Τις χώρες και τις εθνικότητες επιτραπέζια παιχνιδάκια, τον Αόριστο τον γράψαμε σε σχολικά λεωφορειάκια  και το μάθημα έγινε απόλαυση διαδικτυακά όσο και στην τάξη μας όταν είμασταν όλοι κοντά. Ανάλογα με το διδακτικό στόχο σε συνάρτηση πάντα με την διδακτέα ύλη και την μαθησιακή ετοιμότητα της εκάστοτε τάξης επιλέχθηκαν δραστηριότητες που προάγουν την βιωματική και ταυτόχρονα ουσιαστική εμπλοκή των μαθητών με την αγγλική γλώσσα.  

            Το υλικό μπορείτε να το δείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

https://read.bookcreator.com/kuCohpqj9aRbjp22dfqcaxAFWLq1/xHpr55hmQna0Jrk1EvdDeA

https://sway.office.com/r6ejORCIFRADeMnb

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ