ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ...... ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ...... ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

     Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της Δράσης «Ξεφυλλίζοντας στον αέρα», που υλοποιεί το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Αττικής, σε συνεργασία με το European School Radio, μεταδίδεται η δεύτερη ραδιοφωνική εκπομπή, την Τρίτη 19 Μαΐου 2020  στις 6 μ.μ. που είχε αναβληθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

      Στο Α΄ Μέρος της εκπομπής, ο εκπαιδευτικός Παντελής Ζούρας, διαβάζει, για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών, την ιστορία του από τα Παραμύθια της Καλαβρίας: «Ο Μακόφα, η γκάιντα και το φεγγάρι».  Η ιστορία που θα ακούσουμε αναφέρεται σε μια συγκινητική ιστορία αγάπης ενός άσχημου βοσκού, που προσπαθεί να κάνει μια πανέμορφη κοπέλα να τον αγαπήσει, παίζοντας μουσική με την γκάιντά του κάτω από το παράθυρό της. Μετά την αφήγηση της ιστορίας, ο συγγραφέας προτείνει δημιουργικές δραστηριότητες στους ακροατές - μαθητές.

          Αμέσως μετά, ακολουθεί το Β΄ Μέρος της εκπομπής, στο οποίο ο  Κώστας Κωνσταντάτος, ιδρυτικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος encardia, με αφορμή τα παραμύθια από την Καλαβρία, μιλά γι’ αυτά και παίζει σε ζωντανή μετάδοση μουσικές και τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της κάτω Ιταλίας.

Όλοι μαζί, μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί, συντονιζόμαστε στο:  http://europeanschoolradio.eu/player.php

Την αφήγηση της ιστορίας : « Το Χαρούμενο Λιβάδι», που μεταδόθηκε στην πρώτη εκπομπή, μπορείτε να την ακούσετε στο :

 http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/4154

Περισσότερες πληροφορίες  για τη δράση, θα βρείτε στο: https://blogs.sch.gr/4pekesat/ex-apostaseos-ekpaideysi/xefyllizontas-ston-aera/

 

Υπεύθυνοι του προγράμματος:

Νίκος Καμήλος ΣΕΕ ΠΕ 70, μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”

Τριανταφυλλιά Νικολούδη,  ΣΕΕ ΠΕ60

Αγγελική Χρονοπούλου, ΣΕΕ ΠΕ02 

Βασιλεία Δηλαβέρη, Δ/ντρια Δημοτ. Σχολείου, κλ. ΠΕ70, μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”

Ελένη Ταγκάλου, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ70, μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”