ΟΙ Α-Β-Γ-Δ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ"

ΟΙ Α-Β-Γ-Δ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ"

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 6/3/2019  οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων θα  παρακολουθήσουν τη θεατρική  παράσταση «Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ» στο Σύγχρονο Θέατρο στο Γκάζι.

           Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό «ξύλινο κουτί».

            Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ότι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις.

            Η ιστορία που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως. Ο Μορμόλης γράφτηκε από τον Rainer Hachfeld, αδελφό του Volker Ludwig, ο οποίος είχε γράψει τα τραγούδια. Το έργο ανέβηκε το 1969 στο θέατρο Grips, λεγόταν “Mugnog Kinder” και είναι η αφετηρία του είδους θεάτρου του Grips του Βερολίνου  (Απόσπασμα από την ιστοσελίδα: www.elculture.gr/blog)

Κόστος συμμετοχής 9 Ευρώ (Εισιτήριο και μεταφορά)