ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

         Αγαπητοί γονείς,

      καλή χρονιά με υγεία, θετικά συναισθήματα, δύναμη και υπομονή, ώστε να ξεπεραστούν με τον πιο ανώδυνο τρόπο οι δυσκολίες της εποχής.

      Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων και σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα εκτός από τα καθιερωμένα (μάσκες, αντισηπτικά, αερισμός αιθουσών κ.ά)  σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

       η διαδικασία των tests θα αφορά από τώρα και στο εξής, όλους/ες τους /τις μαθητές/ τριες και τους/τις  εκπαιδευτικούς ακόμη και τους/τις εμβολιασμένους και τους/τις νοσήσαντες/ουσες.

         όλοι οι μαθητές/τριες, πρέπει να προμηθευτούν  ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self- test από τα φαρμακεία, για τις δύο  πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

           για την πρώτη εβδομάδα (10-14/1) το πρώτο self- test θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ  το βράδυ για να προσέλθουν  οι μαθητές/ τριες  τη Δευτέρα               10/1/2022 στο σχολείο.  

τη Δευτέρα το βράδυ και την Πέμπτη το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα δύο test  για να προσέλθουν  οι μαθητές/ τριες  στο σχολείο την  Τρίτη (11/1) και την Παρασκευή (14/1). 

  • για τη δεύτερη εβδομάδα τα test θα είναι δύο: Δευτέρα & Πέμπτη βράδυ για να  προσέλθουν οι μαθητές/τριες με τη βεβαίωση Τρίτη και Παρασκευή ( όπως ίσχυε!)
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους/τις μαθητές/τριες.
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα καταχωρίζονται υποχρεωτικά στη πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/   από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • η καταχώρηση στην edupass.gov.gr συστήνεται να πραγματοποιείται το προηγούμενο βράδυ ώστε η σχολική μονάδα να διευκολύνεται στον έλεγχο το πρωί της ΤΡΙΤΗΣ και της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. (Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό να  καταχωρείται το πρωί της ημέρας προσέλευσης έως 7:30 π.μ.)

·        σε περίπτωση που τις ημέρες αυτές οι μαθητές/τριες απουσιάζουν θα πρέπει με την επάνοδό τους στο σχολείο να έχουν κάνει το προηγούμενο βράδυ ή το ίδιο πρωινό self test και να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα.

  • σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλοι  οι μαθητές/τριες εμβολιασμένοι/ες, ανεμβολίαστοι/ες, νοσήσαντες/ουσες θα υποβάλλονται σε δωρεάν test με βάση το ακόλουθο σχέδιο που αφορά τις πέντε ημέρες μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος :

ΗΜΕΡΕΣ

1η

2η

3η

4η

5η

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Rapid Test

Self Test

Self Test

Self Test

Rapid Test

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ

Self Test

 

Self-Test

 

Self Test

·        η διάρκεια καραντίνας για τους/τις νοσούντες/ήσουσες ασυμπτωματικούς/ες θα είναι τουλάχιστον 5 ημέρες  και η επιστροφή να γίνει με αρνητικό Self-Test. Η καραντίνα θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self (ή rapid) test, η απομόνωση θα παρατείνεται.

·        σε περίπτωση κρούσματος στο σπίτι, η διάρκεια καραντίνας θα είναι 5 ημέρες για  ανεμβολίαστους/ες μαθητές/τριες και επιστροφή με αρνητικό Self-Test. Οι εμβολιασμένοι/ες προσέρχονται και κάνουν τρία Self-Test 1η , 3η & 5η  ημέρα.

·        για τη διεξαγωγή δωρεάν Rapid Test σε δημόσιες δομές το σχολείο θα εκδίδει σχετικές βεβαιώσεις.

·        Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο, όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας

·        Τονίζεται ότι όλοι/ες οι μαθητές/τριες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους τουλάχιστον τρεις μάσκες.

           Αγαπητοί γονείς όπως γίνεται αντιληπτό θα είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων, η πραγματοποίηση των test από όλους/ες μας, η έγκαιρη καταχώρησή τους στην edupass και η συνεχής επικοινωνία μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή την πρόκληση. Να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

·      Μην αμελείτε αυτές τις διαδικασίες. Φροντίστε να γίνουν μια νέα ρουτίνα για την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών μας στον χώρο του σχολείου.

                     Ευχαριστούμε για τη συνεργασία