ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

                        Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

από την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 στο σχολείο μας ενεργοποιήθηκαν οι ψηφιακές τάξεις που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί στα πλαίσια της ασύγχρονης εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω των ψηφιακών πλατφορμών e-me και e-class.

Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κάθε μαθητής/ρια θα πρέπει:

1) να εισέλθει οπωσδήποτε στις ψηφιακές πλατφόρμες e-class ή e-me και να κάνει εγγραφή στο μάθημα του κάθε εκπαιδευτικού, εφόσον αυτή απαιτείται  (για την  e-class) ή να υποβάλλει αίτημα σύνδεσης ή να αποδεχτεί την πρόσκληση του εκπαιδευτικού(για την e-me). ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗ 14/4/2020. Τα links όλων των ψηφιακών τάξεων σας έχουν αποσταλεί στα  e-mails  που το σχολείο έχει στη διάθεσή του. Με την ολοκλήρωση όλων των ψηφιακών τάξεων θα ενημερωθούν και οι γονείς που δεν έχουν ενημερωθεί.

2)να διαμορφώσει το προφίλ του/της στην πλατφόρμα και να επικοινωνεί με τρόπο που αρμόζει στους κανόνες του σχολείου, όσον αφορά το ύφος και τον γραπτό λόγο,  ώστε να μην βρεθεί κάποιος/α εκπαιδευτικός στη δυσάρεστη θέση να απομακρύνει κάποιον από την ψηφιακή τάξη.

3) Θα πρέπει να ελέγχει τις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην τάξη σας, ώστε να ενημερώνεται για την πιθανή προσθήκη νέου υλικού και να ανταποκρίνονται σε όσα οι εκπαιδευτικοί ζητούν.

4) Παρακαλούνται οι γονείς να παρακολουθούν το προσωπικό τους e-mail και την ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να ενημερώνονται για πιθανές ανακοινώσεις, ενώ μπορούν οποιαδήποτε απορία να την αποστέλλουν στο e-mail του σχολείου mail@2dim-ellin.att.sch.gr

Όσον αφορά τη σύγχρονη μορφή εκπαίδευση, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας webex, παρακαλούμε να ακολουθηθούν οι παρακάτω κανόνες:

  1. Η σύνδεση στην εξ αποστάσεως τάξη του εκπαιδευτικού θα γίνεται μέσω ενός συνδέσμου που θα κοινοποιείται εγκαίρως στους μαθητές από τον εκπαιδευτικό.  Για τη σύνδεση μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται στο κείμενο οδηγιών που βρίσκεται στην διεύθυνση:

https://drive.google.com/file/d/1m2B94eHN50u2nnHXMQPyxqxwIgKRYTOS/view?usp=sharing

2. Κάθε μαθητής πρέπει να συνδέεται χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο  5-10  λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα και να αναμένει να δοθεί η άδεια από τον/την εκπαιδευτικό, ώστε να εισέλθει στην κυρίως οθόνη του μαθήματος.

3.Η σύνδεση του μαθητή/ριας θα γίνεται με το κανονικό του/της όνομα στα Ελληνικά (Επώνυμο και Όνομα). Αυτό θα σας ζητηθεί κατά τη διαδικασία εισόδου στο μάθημα.  Σε αντίθετη περίπτωση, ο διδάσκων/ουσα δεν θα επιτρέπει στον μαθητή/τρια την είσοδο στην «τάξη».

4. Ο/Η μαθητής/τρια, αν αυτό ζητηθεί, θα πρέπει να έχει απενεργοποιημένη την κάμερά του/της σε όλη την διάρκεια της εξ αποστάσεως συνεδρίας.

5.Ο/Η μαθητής/τρια, αν αυτό ζητηθεί,  μετά τον έλεγχο του μικροφώνου του/της, το κλείνει και το χρησιμοποιεί μόνο με την άδεια του διδάσκοντα. Αν θέλει κάποιος να πάρει το λόγο θα πρέπει να το ζητήσει σηκώνοντας το χέρι. Αυτό γίνεται από το εικονίδιο σε σχήμα χεριού που υπάρχει δίπλα από το όνομά του/της, δεξιά στο μενού.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του σχολείου έχουν αναρτηθεί οι οδηγίες για σύνδεση στην εφαρμογή WEBEX από κάθε είδους συσκευή και την οποία μπορείτε να βρείτε στον προαναφερθέντα σύνδεσμο στην οδηγία 1

6. Η επικοινωνία στις μεγαλύτερες τάξεις μπορεί να γίνεται και μέσω του Chat της εφαρμογής, που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος της τάξης/σουίτας. Από εκεί ο μαθητής/τρια μπορεί να υποβάλει ερώτημα, απορίες ή να ζητήσει άδεια να μιλήσει με τον τρόπο που αναφέρθηκε στην οδηγία 4.

7. Ο μαθητής πρέπει να έχει κατά την διάρκεια του μαθήματος τα απαραίτητα για να κρατήσει σημειώσεις αν χρειαστεί (βιβλίο, τετράδιο, στυλό κ.α.).

8. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ

Μπορείτε να κάνετε λήψη των παραπάνω κανόνων εδώ

Θεωρούμε απαραίτητη την μέγιστη προσπάθεια τήρησης των παραπάνω κανόνων, ώστε η επικοινωνία εκπαιδευτικών-μαθητών να στέφεται κάθε φορά με επιτυχία.

 Παρακαλούμε για την υποστήριξη και την συνεργασία σας παραμένοντας πάντα στη διάθεσή σας.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΘΕΡΜΑ «ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ» ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.

 

                                  Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου