ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

             Η ζωντάνια μας και τα συναισθήματά μας είναι σαν το...... ηφαίστειο γεμάτο ενέργεια και δύναμη. Τα παιδιά σε ένα πλαίσιο ασφαλείας και δημιουργίας  καλούνται να παίξουν, να μιλήσουν, να ζωγραφίσουν, να δουν βίντεο..... να αξιοποιήσουν το συμβολισμό ώστε να νιώσουν, να μιλήσουν και να επεξεργαστούν τις δυνάμεις τους και τις αδυναμίες τους, το πως επικοινωνούν με τους συνομιλήσουν και τους σημαντικούς άλλους, τη δύναμη της ομάδας τους. 

            Η Δ1 τάξη του σχολείου μας υλοποιεί από τις 8 Φεβρουαρίου 2018  με τη στήριξη του Κέντρου Πρόληψης Αργυρούπολης το πρόγραμμα "Ταξίδι στο Ηφαίστειο" προσπάθώντας μέσα από τις δράσεις να αναζητήσουν τα συναισθήματα, τους φόβους, απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται και να διαμορφώσουν δυναμικές στην ομάδα,που θα τα βοηθήσει να εξελιχθούν σαν άνθρωποι. 

              Βέβαια η προσπάθεια δεν σταματά σε ένα πρόγραμμα. Σκοπός και στόχος του σχολείου είναι οι παρεμβάσεις να έχουν συνέπεια και συνέχεια, αφού η εκπαίδευση δε  σταματά  σε χρονικά πλαίσια και είναι συνεχής. Υλικό από τη δράση μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Υ.Γ. Το κείμενο της πρώτης παραγράφου προέρχεται από το φυλλάδιο παρουσίασης των προγραμμάτων του Κέντρου Πρόληψης Αργυρούπολης για τη φετινή χρονιά.